Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

Téma: 15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" .

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 ápr. 15 06:37 #1

Kedves Csimbi, teljesen egyetértek Veled. Könnyű a partvonalról bekiabálni és nem is izléses. A z Osztálytalálkozó-ba írtakra gondolok. Annyira "kívülálló" vagyok, még arcod, hajód sem ismerem, itt pedig próbáltam megtalálni. Érzem, szíveden viseled a dolgot, a fórummal kapcsolatban is. El kell ismerned, azért a nem nagyon illetékes (szomorú lettem) kívülállók is segítettek abban, a fórum szinesedve működgetni kezd. Bizonytalan is lettem. Akkor mi a Fórum célja? Annak is lehet valami oka, hogy az aktívak - versenyzők - nem mind szerepelnek. Ezek jártak a fejemben, mikor oda a bejegyzést írtam. Igérem, fékezem magam, hogy itt részt vehessek. Egyébként Zoli ötlete, kormányos és hajója, nagyon izgalmas. Nem lenne jó, ha a Fórum faliujsággá válna. Üdvözlettel Géza.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 ápr. 14 07:37 #2

Köszönöm a kedves sorokat. A vitorlás kalandjainkról szeretnék majd néhány feljegyzést készíteni ide, képekkel, útvonalakkal. Nádas menti csordogálások, felröppenő vízimadarak, 15-ös romantika és hasonlók.
Luxi írt részleteket a hajónk történetéről, de mivel nem ismerem az előző tulajdonosokat, még gondolkodom, hogy kiírjam-e a neveket. Inkább csak a készítőket és a fő állomásokat tüntetném fel. Ez majd megy az Egységek rovatba, ha egyszer képes leszek szerkeszteni. Keresek még átfestés előtti képeket, talán akad a flottatársak gyűjteményében. A 2005-ös flottabajnokságról találtam két képet, még más színű volt, és a lajstrom is korábbi. Azért felismerhető, épp Miklós Tibi szerel valamit.
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 ápr. 11 07:53 #3

Megszületett a Füles . Már az elejétől kezdve így kellett volna. Egységenként, ahová csak a tulajdonos írna be a hajóról, ne híguljon fel ott a dolog. Tehát oda csak Zoltán és a Füles, más legyen belátóan udvarias ne foglaljon ott helyet. Zoli, nagyon jó ötlet volt.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 már. 31 09:07 #4

Szervusz Géza, üdvözlet a fórum látogatóinak!

Szívemből szólsz, már nagyon szeretném látni, hogy éledezik a fórum és a flotta.
Ezen a héten, ha az időjárás nem szól közbe, vízre tesszük a kicsinosított Fülest és megyünk Siófokról a füredi kikötőbe. Amint lehet, teszek képeket. Igazából nagyon várom már, hogy ismét a Balatonon találkozzunk a flottatársakkal.
A galériát én szúrtam el, egyelőre nem tudok javítani rajta, pedig nagyon szeretném. Mondjuk, hogy dolgozunk rajta.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 már. 30 07:32 #5

Nem tudom, a galéria hogyan alakul. Gergő,Gábor és Zoltán nélkül nem mozdul itt semmi? Hogy ez a Fórum lett, aki nem szerepel szinte nem létező. Aki a jelenben nem ír be, nem tesz be képeket magáról, később kitéve lesz mások kénye- kedvének, nem abban a megvilágításban fog szerepelni, ahogy elképzelné. Ha egyáltalán szerepel. Az ember a kedvencét a tenyerén hordja. Azt hihetnénk, Nektek ez a Hajó. Nem érteni, akkor miért nem próbáljátok halhatatlanná (?) tenni, elvárja, "lelke van", legyen jelen, ne felejtsék. Hagyni Őt feledésbe merülni, az lelketlenség lenne Tőletek. Jó, magatokról akkor semmit (talán jobb is hi...) de a Hajóról ne feledkezzetek meg. Tegyétek már fel azokat a gyönyörű képeket. Látsszon a neve, rajtszáma, akkor nagyon jó. Azt vettem észre a mások által készített képek jobbak szoktak lenni. Izgalmasabb látószög.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 már. 25 15:33 #6

BESTIA 15-ös Káptalanfüred.. Polniczky József emlékei szerint versenyeztek vele '56-ig. Demény Tibor, Demény Lajos (Öcsi). Svájc felé keressük őket, esetleg valaki itt tud róluk? A keressüket úgy értem, próbálkozunk régi fényképek szerzésével tőlük. Bizonytalan.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 már. 25 15:19 #7

Ezt ma helytörténet kutatótól kaptam. Itt szépen felújítva van, a '60-as években találkoztam vele, Almádiban állt horgonyon. Ez a tulajdonos meghalt, nem tudom hol a hajó.
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 feb. 28 17:02 #8

Szerintem jó ötlet, szívesen feldogozom és a honlapra kitehető formába hozom.
A kiadás nekem nincsen meg és nem is találom hirtelenjében keresőből.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 feb. 28 10:57 #9

Ebben a kiadványban is sok 15-ös szerepel. Gondolom, mindenki ismeri. Talán ide át kéne írni az eredményeket?
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 feb. 28 09:52 #10

Jellemző, elfelejtettem, hogy jpeg legyen. Ebből is látszik, milyen szorgalmasan használom...
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 feb. 28 09:49 #11

Találtam, hasonlókról tudtok?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 feb. 17 11:39 #12

A Bendeguz dolgot olvasom, nekem nincs képben a dolog, itt valahol volt már szó erről a hajóról? Kép, legénység stb. ilyenre gondolok. Ha már ez 15-ös honlap, jó lenne.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 feb. 01 18:17 #13Hűha, ismét egy remek grafika! A kisfiam is egyből mondta, hogy ez a Port Lacaj előtt, Fonyódon volt.
Nagyon tetszik. Milyen technikával készíted? Nem úgy tűnik, hogy fényképből kiindulva rajzoltad.
Az sem világos, hogy ilyen időjárási körülmények között mit kerestetek egy 15-ös jolléval kint a vízen. Mi lett az orrvitorlával és hogyan tudtatok bemenekülni a kikötőbe? Kérjük a történetet!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 30 17:00 #14

: ( át kellett tennem jpegbe....,megint elfelejtettem)
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 30 15:35 #15

Nem nagy a nyüzsgés. Kép megint, Zoltánnak tetszettek az előzők. Persze, megint PORT LACAJ, onnan sok kedves emlékünk van. Ez is. Akkor nem volt az...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 12 16:58 #16

Zoltán, köszönöm. Sikerült. MÁMORék ötlete ez az "együtt" lassan azért beindul. . Luxi, nagyot lendítene, ha feltennéd azt a régi listát amid van. Nem kéne a Felügyelet felé nyomozgatni újra. Gondoltam, előbb- utóbb beindul egy hajónkénti rész is itt, oda aztán írni is lehetne, többet mint egy képaláírás. Nagy élvezet egymás felelőtlenségeit olvasni (hi). Az a füredi öblös meghívásod kedves dolog.
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 12 09:45 #17

A Profilom beállításnál (ami a fórum főmenüből legördülő menüpontként érhető el) egy vízszintes sorban vannak az alábbi, kattintható menüpontok:
Felhasználói fiók Profil információ Profilkép Fórum beállítások
Itt találod. Az egeret fölémozgatva választható.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 12 09:01 #18

Nekem már a "profilkép" sem jelenik meg.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 11 16:25 #19

Fórum -> Profilom -> Profilkép -> Új avatár feltöltése
A kép mérete nem tudom, hogy max. mekkora lehet, a 256 pixel szélességűt még elfogadja.

Az avatáron kívül szerintem jó lenne a galériába a régebbi képeket áthozni. Jelenleg még elérhető a régi fórum az üzenetekkel, de a régi galériákat már nehezebb megtalálni.
Az előző fórum tartalmának az archiválására is szükség lehet majd, ki tudja, hogy a másik fórum meddig lesz még olvasható...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 11 14:25 #20

Hogy tudtad betenni a profilképet? A profilomnál nem találom a módot.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 11 11:42 #21

Hasonlóan látom. A hozzászólásod több témát is érint, írok majd más címekhez is.
A 15-ös flotta téli aktivitása vetekszik a barna medvéével, vagy a sündisznóéval. Ezt tudomásul veszem, majd nyáron vitorlázunk, akkor lesz ideje. Most viszont jobban ráérünk a flotta és a honlap dolgaival foglalkozni, itt lenne az alkalom összegyűjteni és erre a fórumra kitenni a 15-ös jollékról rendelkezésre álló adatokat, történeteket, képeket.
Azt azért hozzáteszem, hogy a mérsékelt írásbeli aktivitás ellenére eddig bármit írtam ide, akármiben kértem itt segítséget, mindig kaptam hasznos válaszokat, szerintem ebből a szempontból működik a fórum. Szilveszterkor is jól sikerült bulin vettünk részt, fontosak ezek a személyes együttlétek.
Mi főleg Balatonfüred környékén hajózunk, nekem mindig nagy öröm, ha barátokat és hajóstársakat láthatok vendégül és együtt vitorlázhatunk. Ha erre jártok, szívesen megmutatnám a Fülest, vagy mivel itt várható az OB, akár kimehetnénk együtt a vízről szurkolni a versenyzőknek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 11 10:46 #22

Zoltán, ébresztőnek érzem a hírt Tőled. Azt hittem, befulladt itt a dolog, pedig mintha mindenki őrizne valamit de saját terve van vele. Nekem, a partvonalról bekajabálgatónak hiányzik, nem lehet itt látni mindannyiótokat. Nincs fogalmam róla, kit hallgatok, milyen is a hajója és a jólsikerült arcképe. Ha érdeklődő ide benéz, unatkozhat, nem érzi milyen helyes srácokról és milyen szép hajókról van szó.. tervezem, teszek még be legalább magamról képet, vendégmarasztalónak. Jó ötlet?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2015 jan. 11 10:13 #23

Újpalotán, egy műhely udvarán láttam egy felújításra váró 15-ös jollyt. Német hajónak gondolom, szétszedett állapotban van, lakk már nincsen rajta, a fa alkatrészek jó állapotúnak látszanak. (A műhelyben nem tudták megmondani, hogy kihez tartozik, még lehet, hogy érdeklődni fogok róla.)
Sok sikert a felújításhoz, remélem, hogy látjuk majd a Balatonon!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 nov. 20 17:34 #24

A P2-t az első hozzászólásban lévő Gabi-féle listában láttam, onnan vettem. Személyesen csak a hajót volt szerencsém megnézni, akkor a parton állt utánfutón :unsure:
A tulaj pedig szerintem soha nem versenyzett, de mostanában biztosan nem, a hajó jó ideje nincs is a Balatonon.
Utolsó szerkesztés: 2014 nov. 20 17:37 Írta: zimy.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 nov. 20 13:55 #25

A vitorlaszámok a versenyeken különböztetik meg az azonos osztályokban futó hajókat. Egy szervezeti egységben csak egy hajó viselhet egy bizonyos számot. Az MVSZ keretein belül a P2 regisztráltan a MÁMOR. Viszont más vizeken, más szerveződésekben bárki felragaszthat bármilyen számot, ahogy hajókat is bárki építhet.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 nov. 18 16:32 #26

Nem tudom, ezzel segítek-e: a P2-es Tabasco jelenleg a Tisza-tónál, pontosabban a Tiszán, a Szabics-kikötőben
tartózkodik. A tulaja idősebb, ezért az idén már nem is volt vízen a hajó, elvileg az unokáknak tartogatja.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 nov. 11 17:35 #27

ifj.Széltoló irt az elöbb a Keleti szélbe, egy harmadik verzió listáról, ezek szerint megy a dolog. A csináljuk közösen bolond ötlet volt (?). Azért ha valamihez hozzájutok itt közzéteszem . Több szem többet lát. Nekünk az eredetiség lenne a kincs a Történetben. A megváltoztathatatlan.Gaál Péter ebben példamutató.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 nov. 09 19:38 #28

Nagy lett itt a csönd a fórumon.
Mindenki kivette már a hajóját a tóból?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 okt. 21 14:34 #29

Még új a dolog... lemaradt a kép
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 okt. 21 14:32 #30

Péter honlapja alapos is, nem csak szép. Luxi feltehetné a nála meglévő említett listát. Ma reggel Földvárról kijövet vettem észre ezt a két tizenötösnek vélt hajót, csak lekaptam gyorsan mert menetben voltunk kifelé. Valaki esetleg tud mondani valamit róluk? Idén nem valószínű, hogy még látom őket ott vízen.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 okt. 21 07:13 #31

Kedves Géza,

Valóban szívet melengető szavakkal írt Baldóci Péter a Sobri Jóskával való keszthelyi találkozásáról. Nagyon tetszik persze a többi története is, és a sok szeretet, amivel a hajóját gondozza, felújította. Gyakran nézem a honlapját, sajnos az elmúlt években nem írt újabb bejegyzést, a Mephisto nem volt vízen. Remélem, hogy jövőre ismét megcsodálhatjuk majd az agárdi kikötőben.
A Velencei-tavon idén megjelent egy másik gyönyörű fa 15-ös is, a neve Stichling, ami tüskés pikót jelent.
A lelkes tulajdonos elhozta a hajót a jolle bajnokságra, örömmel nézegettük Fonyódon, minden részlete nagyon szépen kidolgozott és karbantartott.

A lajstrom és a vitorlaszámok az előző üzeneteid alapján is eléggé kesze-kuszák, nem lesz egyszerű kibogozni.
Példa: a P/28 a lista alapján a Médy volt. Baldóci Péter honlapján a P28 vitorlával a Kagylóról találtam képet.
A 15-ös flotta honlapján a 28-as a Soleado volt (ami a hajólevél szerint "SDR"), jelenleg a pedig a P28 a Füles nagyvitorláján olvasható.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 okt. 19 10:06 #32

Talán még nem jött el az ideje ennek a dolognak. Ellenben, találtam érdekeset: sites.google.com/site/p215jollenkreuzer/home a SOBRI JÓSKÁról. Gondolhatjátok, szívesen olvasgatom... szépen csinált dolog. A velencei tavon hány tizenötös lehet?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15ös a Balatonon, "csináljuk együtt" . 2014 szep. 29 11:50 #33

A "kívülállók" kezdenek segíteni. Ezt Kompolthy Gabi (Lengyel Jánosné) küldte, beteszem. Igen segítőkész. A HOBBI-t a Fertő tavon ma is használják.
Mellékletek:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.222 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum