Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

Téma: 15-ös vásárlás előtt - mire figyeljek

15-ös vásárlás előtt - mire figyeljek 2017 dec. 22 22:09 #1

Szia!

Én ez év elején vettem a 15-ös jollémat, kb egy év nézelődés után. Magyar gyártmányú, tisztán műanyag hajót szerettem volna venni, de akkor éppen nem volt eladó, így végül No-ban vettem egyet.

Ami azt illeti, én messzire elkerülnék minden olyan hajót, aminek a héja + felsőrésze nem tisztán műanyag. Nem azért, mert a műanyaghajó jobb, hanem azért, mert tudom, hogy egy részben/egészben fából készült, használt hajóval olyan problémákat illetve kockázatokat vennék a vállamra, amiket nem biztos, hogy utána meg tudnék oldani. Ettől még másnak lehet persze jó opció a fahajó + másfelől a műanyaghajó sem teljesen kockázatmentes, de én első nagyhajónak most is csak műanyagot vennék.

Ja és a keresés során érdemes vigyázni a "csak a deckje rétegelt lemez, de a héja tisztán műanyag" c. szöveggel, mert ezt én is sokszor hallottam, de nem mindig hittem el. B) Sok olyan hajó van, ahol a fát vonták be műanyaggal, majd x év használat után úgy árulták, hogy "műanyag" - na egy ilyen hajónál azért sok csontváz kieshet a szekrényből, ezért érdemes óvatosnak lenni.

Csak érdekességképp linkelem ezt a beszámolót egy 15-ös jolle felújításáról, szerintem tanulságos:

www.vamoscsaba.hu/hobbim/
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

15-ös vásárlás előtt - mire figyeljek 2017 dec. 09 13:11 #2

Gondolom ennél butább kérdés nincs. Mégis érdekelne a tapasztalatotok, mert 15-ös jolle vízközelisége miatt vonzónak tűnik számomra.
Kritériumok:
a hajótest műanyag legyen - ha dekk nem is.
utánfutóval sójázható legyen
(Egy lexi 15-ös tetszik, mi erről a vélemény?)
Köszönet. Balázs
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.204 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum